С късен гол и без да покаже добра игра, Манчестър Юнайтед измъкна 1:0 при гостуването си на Уулвърхемптън в 3-ия кръг на Висшата лига. 

Червените дяволи определено играха слабо и на няколко пъти имаха сериозен късмет, за да не получат попадение преди в крайна сметка Мейсън Грийнууд да им донесе триумфа. 

Хората на Солскяер имат 7 точки от 3 мача, докато Вълците остават без точка и вкаран гол, въпреки че създадоха серия добри положения. 

Оле Гунар Солскяер направи интересни промени в състава си, като Рафаел Варан замени Виктор Линдельоф в дебюта си. Джейдън Санчо също бе за първи път титуляр, а и Даниел Джеймс започна. За домакините нямаше промени. 

Вълците започнаха амбицирано и в 3-ата минута Траоре отне от Фред и изведе Хименес, който стреля отдясно по диагонала, но Де Хеа спаси с крак. В 6-ата минута домакините като по чудо не поведоха. След корнер за гостите топката бе изчистена, а Фред отново бе неориентиран и отклони топката към Тринкао, който се измъкна от бразилеца и излезе сам срещу Де Хеа. Ударът бе покрай испанеца, но в последния момент Уан-Бисака се плъзна по тревата и предотврати попадението по невероятен начин. 

Юнайтед отговори с неточен удар на Фернандеш, а след като при свободен удар от португалеца се получи рикошет, Джеймс стреля и Грийнууд отклони, но покрай целта. Червените дяволи обаче упорито опитваха да си създават проблеми. Лошо подадена топка от Санчо към Шоу попадна в Хименес, след което Моутиньо стреля неточно. 

Вълците продължаваха да играят добре, но така и не стигаха до гол, което бе добре дошло за Юнайтед, който определено не се чувстваше добре на „Молиню” и не успяваше да създаде никакви положения. 

В 38-ата минута Фернандеш все пак се измъкна зад защитата и вкара с мощен удар, но се оказа, че е бил в засада и попадението не бе зачетено. В  самия край на полувремето Грийнууд бе изведен отляво и отправи опасен удар, но покрай целта и така паузата дойде при 0:0. 

След нея ситуацията не се промени особено. Тринкао проби опасно в наказателното поле, подаването му бе пресечено от Варан. Гостите опитаха да се подобрят и Фред стреля точно, но не затрудни вратаря Жозе Са. 

Домакините обаче продължиха да търсят гола и Тринкао стреля неточно, изведен от Траоре. Големият пропуск за Вълците обаче дойде в 69-ата минута, когато след центриране на Моутиньо Саис засече, но Де Хеа направи фантастично спасяване, а след това отрази и добавката. Последва разбъркване, но гостите оцеляха. 

В последните 15 минути гостите заиграха по-добре и в крайна сметка щастието им се усмихна. В 80-ата минута Погба и Невеш се сблъскаха за една спорна топка, но играта продължи, макар и действието на французина да бе доста остро. Варан подаде на Грийнууд вдясно, той стреля силно и вероятно топката щеше да мине встрани. Вратарят Са обаче в опита си да избие я отклони в собствената си врата. До края Юнайтед удържа аванса си и спечели много ценен успех. 

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед    0:1

0:1 Грийнууд 80

Уулвърхемптън: Са, Килман, Коуди, Саис, Кабрал, Невеш, Моутиньо, Марсал, Тринкао (70 Поденс), Траоре, Хименес
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Магуайър, Шоу, Погба, Фред, Джеймс (53 Кавани), Фернандеш, Санчо (72 Марсиал), Грийнууд (89 Дало)