Първото полувреме беше към своя край, когато времето се върна назад на „Олд Трафорд“. Страхотният за пореден път Мейсън Грийнууд проби отдясно и шутира към вратата на Нюкасъл. Имаше леко отклонение, което не позволи на вратаря Фреди Уудмън да улови. И когато топката му избяга от ръцете, магията се завърна в Театъра на мечтите. Кристиано Роналдо вероятно никога не е вкарвал по-лесен гол във великолепната си кариера.

Португалецът погледна към страничния съдия, за да се увери, че няма засада, след което се засили към феновете и направи онзи театрален скок, който е негова запазена мярка – скочи във въздуха, обърна се към игралното поле, а след това постави краката си на тревата. През всички 90 минути на „Олд Трафорд“ атмосферата бе празнична, а това бе сякаш ритуал за оформяне.

И така в града вече има нов крал. Същият като стария. В този момент стана очевидно, че Юнайтед купи не просто един от най-големите футболисти, които светът някога е виждал. Не, червените дяволи направиха още по-хитър трик – купиха си миналото. Ето заради това имаше изблик на невиждани емоции при завръщането на Кристиано на „Олд Трафорд“ след 12 години. Той замина в Реал, за да завладее Европа и света, и го стори. Роналдо представляваше времето, когато Юнайтед бяха царе. А сега те си върнаха гордостта!

Когато португалецът излезе на терена последен от всички играчи, за да направи повторния си дебют за Юнайтед повече от 18 години след първия си, аурата около Театъра на мечтите се промени. Да, това беше един обикновен съперник от ранга на Нюкасъл, но бъдете сигурни – Кристиано е тук, за да бъде лекарството за всички години на болка и посредственост, последвали пенсионирането на сър Алекс Фъргюсън. Годините от 2013-а насам бяха загубени. А CR7 бе върнат, за да прогони загубата.

Лео Меси е наслада за окото и любимецът на естетите, но ако искат сигурност, ако искат да свършите работата си, Роналдо е човекът. Той се превърна в олицетворение на победата. И постави Юнайтед по пътя към успеха точно преди почивката с първото си попадение за клуба след 4507 дни.

Но Кристиано не се задоволи с това и се засили отново, когато Нюкасъл имаше наглостта да изравни в 56-ата минута чрез Хави Манкийо. Португалецът не се обезсърчи, това все още щеше да бъде неговата история. 6 минути по-късно Люк Шоу избухна в предни позиция и пусна към 36-годишната суперзвезда. Роналдо пое топката в крачка, отскубна се от Хейдън и отбеляза между краката на вратаря Уудмън.

„Олд Трафорд“ не беше на себе си. Годините се отдалечиха. Дали това не беше 2003-а, когато Кристиано за първи път украси този величествен стадион? За секунда изглеждаше така сякаш Рио Фърдинанд беше в защита, точно както в онзи ден. В средата пък действаха Рой Кийн и Пол Скоулс, а Райън Гигс галопираше по крилото. Какви дни само бяха и как феновете оплакваха своята съдба. Но пристигането на португалеца им позволява да мечтаят, че тези дни може да се завърнат. Бруно Фернандеш отбеляза зашеметяващ гол от далечна дистанция за 3:1, а в края на срещата и Джеси Лингард се разписа пред очите на своя идол Роналдо.

Пол Погба даде две асистенции и вече има седем от началото на сезона – единственият футболист в историята на Висшата лига с толкова много след 4 кръга. Но това безспорно беше денят на Кристиано. Той остана до последния съдийски сигнал, разбира се. Трябва да си смел мениджър, за да го замениш. Времето се върна назад и спомените заляха всички, които бяха на стадиона. Спомняте ли си го? Увереното хлапе с вдигнати чорапи над коленете, което се готвеше да дебютира през 2003-а срещу Болтън? Онова момче, което омагьосваше тълпата и противниците с хипнотизиращите си стъпки? Всички златни моменти, изберете който и да е. Сега той отново е тук и отново вкарва. И Юнайтед отново е начело в класирането. За колко време, никой не знае, но когато Роналдо изчезна в тунела под възторжените възгласи на привържениците, звуците на една друга песен избухнаха на тонколоните: „Изминахме дълъг път заедно. Бяхме заедно през трудни и добри времена. Трябва да те отпразнувам, скъпа“...

Оливър Холт, "Дейли мейл"

Превод на "Тема спорт"