Отзивите за първия мач на Кристиано Роналдо след завръщането му в Манчестър Юнайтед не спират. Той записа мечтан повторен дебют с два гола във вратата на Нюкасъл за победата с 4:1, а за пореден път показа и че на 36 години продължава да бъде в уникална физическа кондиция.

"Би Би Си" съобщи, че португалецът е развил скорост от 32,5 км/ч (20.2 мили) по време на спринта преди втория си гол в срещата.

 

 

Попадението дойде след изпълнение от топ класа при контраатака, в която Кристиано получи топката на скорост от Люк Шоу, поведе си я с десния крак и завърши с левия между краката на Фреди Уудман.

При този спринт CR7 е доближил показателите на едни от най-бързите играчи в Премиър лийг - Адам Армстронг, Адама Траоре и Уилфред Заха, които са регистрирали максимална скорост от малко над 35 км/ч в този кръг.

Представянето на Роналдо му донесе похвали и от легендата на Нюкасъл Алън Шиърър.

"Всички очаквахме от него да се справи добре и да вкара своите голове. Представянето му беше феноменално. На 36-годишна възраст неговата енергия и отношение са пример за всяко дете, което гледа футбол. Мога да кажа само да гледате това момче всяка седмица".

"Всичко в неговата игра е от най-висока класа, независимо дали става дума за движението му, за способността му да играе във въздуха или за докосването и контрола", посочи цитираният от webcafe.bg Шиърър.