Отзивите за първия мач на Кристиано Роналдо след завръщането му в Манчестър Юнайтед не спират. Той записа мечтан повторен дебют с два гола във вратата на Нюкасъл за победата с 4:1, а за пореден път показа и че на 36 години продължава да бъде в уникална физическа кондиция.

"Би Би Си" съобщи, че португалецът е развил скорост от 32,5 км/ч (20.2 мили) по време на спринта преди втория си гол в срещата.

 

Cristiano Ronaldo hit a top speed of 32.5kmph to score his second goal vs Newcastle. He is 36 years. They said he is finished.

That's the thing with CR7 he knows how to preserve his energy in a game. One minute he is walking the next he is celebrating! pic.twitter.com/QOwBFgczJ2

— .. (@ElijahKyama) September 12, 2021

 

Попадението дойде след изпълнение от топ класа при контраатака, в която Кристиано получи топката на скорост от Люк Шоу, поведе си я с десния крак и завърши с левия между краката на Фреди Уудман.

При този спринт CR7 е доближил показателите на едни от най-бързите играчи в Премиър лийг - Адам Армстронг, Адама Траоре и Уилфред Заха, които са регистрирали максимална скорост от малко над 35 км/ч в този кръг.

Представянето на Роналдо му донесе похвали и от легендата на Нюкасъл Алън Шиърър.

"Всички очаквахме от него да се справи добре и да вкара своите голове. Представянето му беше феноменално. На 36-годишна възраст неговата енергия и отношение са пример за всяко дете, което гледа футбол. Мога да кажа само да гледате това момче всяка седмица".

"Всичко в неговата игра е от най-висока класа, независимо дали става дума за движението му, за способността му да играе във въздуха или за докосването и контрола", посочи цитираният от webcafe.bg Шиърър.