Йънг Бойс постигна драматична победа срещу Манчестър Юнайтед с 2:1. Мачът се игра в Швейцария и бе първи от група "F" на Шампионската лига.

Гостите от Манчестър успяха да отбележат още в 13-та минута. Кристиано Роналдо получи перфектен пас от Бруно Фернандеш и даде аванс на своите. Това бе трето попадение на португалеца в едва двата му мача за "червените дяволи". В 35-та минута обаче гостите останаха с човек по-малко. От игра бе изгонен десния бек Аарон Уан-Бисака и от там нататък домакините бяха пълен господар на стадион "Ванкдорф".

Натискът на швейцарците даде резултат в 66-та минута, когато Нгамалеу успя да изравни. Шокът за англичаните стана пълен дълбоко в добавенето време, когато изкючително груба грешка на Джеси Лингард позволи на Сибачу да се разпише и да направи обрата пълен.

В следващия мач от групата Йънг Бойс ще гостува на Аталанта. А на "Олд Трафорд" ще се изиграе двубоят между Манчестър Юнайтед и Виляреал.


Домакините стартираха двубоя доста амбициозно и още в третата минута Елия отправи първия опасен изстрел към вратата на Де Хеа. Топката обаче премина на сантиметри от страничния стълб.

В 13-ата минута "червените дяволи" откриха резултата. Бруно Фернандеш разсече с пас отбраната на Йънг Бойс и изведе своя сънародник Роналдо, който не сгреши и направи резултата 0:1!

Последваха няколко неуспешни опита на швейцарците да променят събитията на терена. След 25 минути игра Роналдо бе близо до второто си попадение в мача, но този път Фон Балмос се справи.

В 35-ата минута Уан-Бисака влезе много грубо в краката на Кристофър Мартинш и получи директен червен картон за действията си. Това доведе и до смяна в отбора. Джейдън Санчо отстъпи мястото си на десния защитник Диого Дало.

Малко по-късно домакините пропиляха отличен шанс да изравнят. Кристиан Фаснахт се справи с отбраната на Юнайтед и нанесе удар, но не уцели очертанията на вратата.

Десет минути след подновяването на играта Роналдо бе изблъскан в гръб, в наказателното поле на Йънг Бойс, но въпреки претенциите на португалеца, съдията остана безмълвен.

В 66-та минута швейцарците успяха да изравнят резултата. Хефти центрира в наказателното поле, където Нгамалеу засече с десния крак и Де Хеа просто изгледа топката. 1:1!

Останали с десет човека на терена, момчетата на Солскяер отстъпиха инициативата и в следващите минути домакините изглеждаха господари на терена. В 80-та минута статистиката показваше, че ситуациите за гол са 17-2 в полза на Йънг Бойс.

В 88-та минута Лаупер нанесе мощен шут от около 25 метра, но Де Хеа демонстрира завиден рефлекс и "червените дяволи" оцеляха.

Така се стигна до 95-та минута, когато Йънг Бойс попари английския гранд. Джеси Лингард върна безумно топката назад, изведе Сибачу сам срещу вратаря и той не сгреши. 2:1 за домакините и реферът наду свирката за край на мача!


Йънг Бойс - Манчестър Юнайтед 2:1

Голмайстори:

0:1 - Роналдо 13'
1:1 - Нгамалеу 66'
2:1 - Сибачу 90+5

Стартови състави:

Йънг Бойс: Фон Балмос, Хефти, Камара, Лаупер, Гарсия, Сиеро, Мартинс Перейра, Фаснахт, Аебишер, Нгамалеу, Елия

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Ван де Беек, Фернандеш, Санчо, Роналдо