Дейвид Мойс разкри, че завръщане в Уест Хям за Джеси Лингард никога не е било близо до осъществяване през лятото.

28-годишният футболист вкара девет гола в 16 мача за „чуковете“, докато играеше за тях под наем миналия сезон и това му спечели връщане в националния отбор на Англия. Въпреки това, независимо от спекулациите, свързващи крилото със завръщане на „Лондон Стейдиъм“, мениджърът на Уест Хям Мойс настоя, че колегата му начело на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр никога не е имал намерението да продаде Лингард.

„Оле даде да се разбере още в началото на трансферния прозорец, че иска да го задържи. Така че вече имах яснота, че той ще остане в Манчестър Юнайтед. Чувах спекулациите и слуховете, но имах личен разговор с Оле, който ми каза, че той ще остане в Юнайтед“, започна Мойс, чийто тим приема „червените дяволи“ в неделя.

Солскяр сподели по-рано тази седмица, че иска да запази продукта на академията на „Олд Трафорд“ в дългосрочен план, като договорът му изтича в края на сезона. Завръщането на Кристиано Роналдо се очаква да лимитира възможностите на Лингард този сезон, като и четирите му изяви за клуба от началото на кампанията дойдоха от резервната скамейка. Запитан относно това дали ще се върне към ситуацията, Мойс отвърна:

„Не мога да говоря за играчи на други клубове, защото не действаме по този начин. Но тъй като Джеси беше част от нашия клуб известно време, мисля, че единственото, което мога да кажа е, че той допринесе страхотно за тима както на терена, така и извън него. Наистина се насладихме на периода му при нас. Надявам се по много начини Джеси да се върне към времето си тук и това колко добре го приеха и третираха всички в отбора. Той се справи страхотно при нас. Но просто мениджърът ми каза, че го запазва и когато това стане, вярвам на мениджъра и точно по този начин се случиха нещата“, завърши бившият наставник на Юнайтед и Евертън.