Бившият английски национал Майкъл Оуен разкритикува Джеси Лингард за поведението му след като се разписа победно за Манчестър Юнайтед през уикенда при гостуването на Уест Хем.

Лингард вкара страхотно попадение в 89-ата минута, благодарение на което "дяволите" си тръгнаха с трите точки от Източен Лондон. Атакуващият футболист на гостите обаче не се зарадва като знак на уважение към Уест Хем, в чиито редици прекара няколко успешни месеца под наем през миналия сезон.

Въпреки краткото време като играч на "чуковете", 28-годишният играч се превърна в любимец на запалянковците и след гола си демонстрира, че уважението е взаимно. Оуен обаче не хареса това и заяви, че не може да повярва, че е възможно да не се празнува победен гол като гост в последните минути на толкова напрегнат мач.

"Голът е просто прекрасен - каза той пред Premier League Productions. - Единственото нещо, което не е наред в целия сценарий, е, че той не го отпразнува. Не мога да повярвам, че играчите не се радват, когато вкарат гол срещу стария си клуб. Ако не иска да вкара, ако не е толкова щастлив с това, нека не дърпа спусъка. Да подаде, ако е така. Това е единствената ми забележка, защото всичко останало е абсолютно зрелищно."

Цитираният от webcafe.bg Лингард обаче обясни действията си пред MUTV: "Беше страхотен прием от страна на феновете на Уест Хем. Прекарах блестящо време при тях, но трябваше да си свърша работата."