Долорес Авейро, майката на Кристиано Роналдо го закле да играе отново за Спортинг: „Преди да умра, искам да те видя да играеш за Спортинг“.

Португалката каза, че „нейната мечта“ би била да види сина и внука си да играят заедно в редиците на „лъвовете“. В Спортинг Роналдо пристига на 12-годишна възраст през 1997 г. и остава до 2003 г., когато подписва с Манчестър Юнайтед.

Долорес Авейро беше интервюирана в програмата „ADN León“, подкаст серия, публикувана от Спортинг, където майката на играча на „Червените дяволи“ уверява, че ако Кристиано не се завърне при "лъвовете", това ще направи нейният внук "Кристианиньо". Бабата е силна и уверена по време на интервюто и заяви, че внукът й „за възрастта си играе по-добре от Роналдо“.

Когато Кристиано е бил колкото сина си, той не е имал треньор, а днес сам е учител на детето. "Внукът ми вече казва: „Татко, когато отидем да живеем в Лисабон, искам да играя за Спортинг. Да видя двамата заедно в Спортинг, ще бъде моята мечта“, призна Долорес Авейро, която обясни как „Кристианиньо“ вече играе в детските отбори на Манчестър Юнайтед.

По отношение на слуховете, които пращаха Кристиано в Манчестър Сити, цитираната от "Труд" майка на играча обясни, че по това време синът й винаги й е казвал: „Майко, не се притеснявай за това, което се говори, защото отивам в Манчестър Юнайтед“.

„Да видиш стадиона пълен със 75 000 души, които скандират името му, беше много голяма емоция“, каза още Долорес Авейро.