Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Христиан Герев, който сравнява двете големи звезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Станахме свидетели на едно много лудо трансферно лято. Разбира се двата трансферите, взимащи вниманието на всеки фен са на двамата най-големи футболисти за последното десетилетие - Меси и Роналдо. 

Сега и тримата са изиграли по 3 мача за този сезон. Роналдо има 4 гола в тях, а Меси - 0. И разбира се всички фенове на Роналдо започнаха да казват как Меси е бил разкрит, че ако не е Барселона той е нищо, че видиш ли цялата кариера на Меси е изградена от пасовете на Шави и Иниеста

Да започнем от Меси. Лео за първи в път в живота си сменя клуба си. И то не по своя вина. Той искаше да остане в Барселона и си личи, че просто не му се играе в ПСЖ. Да, отиде в ПСЖ, но къде другаде можеше да отиде? ПСЖ е един от малкото отбори, които могат да си позволят Меси. Цялата му кариера мина на Камп Ноу. Той познава там всяко кътче на стадиона. Нормално сега в нова държава, в друг отбор, с коренно различни играчи и обстановка. Плюс това да добавим, че Меси може би не знае френски, което със сигурност може да му се отрази. Това не е "ФИФА" - да вземеш Меси и "бам", от раз започва да вкарва, само заради статистиките на ФИФА. 

Има едно нещо, което със сигурност не одобрявам при Меси. Всеки играч трябва да уважава треньора си, независимо дали е Меси или някой младеж и независимо дали треньорът е Клоп или Кике Сетиен. Същото нещо го е правил и Роналдо. Много деца идеализират двамата и попиват всяко действие на съответния играч. И какво научават с тези действия? Как да не уважаваме треньора.

За Роналдо. Аз съм фен на Ювентус и мога да кажа, че Роналдо, за разлика от Меси, искаше да напусне Ювентус. Плюс това той не отива в Юнайтед, както Меси отива в ПСЖ, а се връща в Юнайтед, отборът, дал му път на световната сцена. Той познава обстановката на Олд Трафорд много по-добре, отколкото Меси в ПСЖ. Нека да си спомним колко пъти си навличаше гнева на феновете на Юнайтед в началото на първия си престой там. Също не смятам, че Нюкасъл и Йънг Бойс са мерилото, по което ще кажем дали връщането на Роналдо в Юнайтед е за добро, или зло. Аз си мисля, че тепърва предстои да вкарва важни голове за Манчестър Юнайтед.

Роналдо не срещна щастието в Ювентус. Той отиде при торинци с една единствена цел - да вземе Шампионска Лига, защото Юве и без него си ставаше шампион на Серия А. Знаем какво се случи. Ювентус отпадаше на осминафиналите и то срещу отбори, които не бяха кой знае каква класа. В Серия А отборът започна да отстъпва, като с триста зора стана шампион през 2019/20, а през предишния сезон едва се закачиха за Топ 4. Работата е там, че отборът стана изключително зависим от Роналдо. Така фокусът отиде върху един играч, а не върху целия отбор, което мен ме дразнеше. И не, не казвам, че проблемът е Роналдо, защото без него все още Юве няма победа в първенството. Проблемът на Ювентус е защитата и вратарския пост. И аз вярвам, че Алегри ще го разреши в най-скоро време. 

Заключение - очаквам Меси да започне да вкарва, а пък Роналдо да продължи да вкарва. За прогноза кой ще вкара повече голове от двамата - казвам Роналдо. 


Христиан Герев, специално за Gol.bg