Португалският нападател на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо постави рекорд за най-много мачове в Шампионската лига при снощната драматична победа над Виляреал. Нападателят бе в стартовия състав за срещата от втория кръг от груповата фаза срещу испанския тим.

Така Роналдо записа 178-ия си мач в турнира, подобрявайки рекорда за бившия вратар на испанския Реал (Мадрид) и португалския "Порто4 Икер Касияс, който сложи край на кариерата си през 2020 година. Третото място си поделят аржентинският нападател на френския ПСЖ Лионел Меси и бившият халф на испанския Барселона Шави, които имат по 151 мача.

36-годишният Роналдо е печелил Шампионската лига пет пъти - веднъж с Манчестър Юнайтед и четири пъти с Реал (Мадрид). Той е най-добрият голмайстор в историята на турнира със 135 гола.

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер, заяви, че късните победи са се случвали много пъти на "Олд Трафорд".

"Такива неща се случват на "Олд Трафорд". Случвали са се много пъти в миналото. В един момент се наложи да забравим за предпазливостта и накрая извадихме късмет. "Виляреал" е много корав съперник, труден за побеждаване. Освен това играехме у дома и затова двойно повече искахме победата. Но ако не ги пресираме, те едва ли ще имат против да стоят прибрани в собствената си половина", смята цитираният от "Монитор" Солскяер.

Той специално похвали вратаря Давид Де Хеа, който имаше ключова роля за победата на "Червените дяволи" с няколко страхотни спасявания.

"За щастие разполагахме с най-добрия вратар в света тази вечер. Давид беше фантастичен. През второто полувреме съперникът повече задържаше топката и заслужено поведе. Де Хеа имаше трудно лято след финала в Лига Европа. Отиде на Евро 2020, но не записа и мач. След това се върна двойно по-мотивиран и с по-голяма работна етика, което ми харесва. В този мач той получи заслужени аплодисменти, защото ни спаси", призна норвежецът.