Оле Гунар Солскяр е наясно, че ще трябва да менажира минутите на Кристиано Роналдо, за да запази 36-годишния футболист в най-добра форма и представящ се на високо ниво, след като португалецът вкара пет гола в също толкова мачове във всички турнири след завръщането си в Манчестър Юнайтед.

Роналдо се разписа в 95-та минута, за да гарантира успеха над Виляреал с 2:1 в Шампионската лига в сряда, като по този начин отне от напрежението върху Солскяр след серия от три загуби в четири мача.

Петкратният носител на „Златната топка“ разкъса фланелката си след победния гол и Солскяр похвали португалеца за професионализма му, който служи като пример за останалите в съблекалнята. Но норвежецът е наясно, че няма да може да разчита на Роналдо през цялото време.

„Той повлия страхотно както на терена, така и извън него с професионализма си. Разбира се, вкарва и голове – пет попадения в пет срещи казва всичко. На неговата възраст продължава да бъда в страхотна форма. Разбира се, че ще трябва да го менажираме, за да може да продължи в същия дух. Той е много добър пример за всички в начина, по който се подготвя, как се отнася към себе си. Страхотно влияние до тук, дано продължи и занапред“, започна мениджърът на Юнайтед.

„Червените дяволи“ се завръщат към действие на „Олд Трафорд“ отново в събота, по-малко от три дни, след като победиха Виляреал в ШЛ и Солскяр не е щастлив с графика, тъй като отборът играе по обяд, докато Ливърпул и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в неделя следобед. „Не получихме обяснение, но става въпрос за телевизионни права, разбира се. Няма никакво разумно обяснение. Имахме същия сценарий и миналия сезон. Ние и Челси играхме в сряда и можехме да играем в неделя, докато Сити – Ливърпул да се измести за събота“, каза още Солскяр.

Мениджърът на манчестърци вече има достатъчно опции в предни позиции и може да получи още една, тъй като Маркъс Рашфорд е близо до пълно възстановяване след операцията на рамото. Нападателят не е играл за клуба или страната след поражението на Англия от Италия във финала на Евро 2020. „Маркъс тренира напълно за първи път днес с контакт. Имаше няколко шпагата срещу него, но изглеждаше окей, което беше хубаво“, завърши той.