Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Джи-Сунг Парк призова феновете да спрат да пеят песен, в която се пее, че хората в родната му Южна Корея се хранят с кучешко месо. Азиатецът прекара седем години между 2005 и 2012 г. на "Олд Трафорд", в които феновете пееха песента в негова чест.

Но по-рано през сезона, когато Юнайтед гостува на Уулвърхемптън феновете на "червените дяволи" отново запяха песента, когато на "Молиню" Уулвс представи новия си нападател - корейския нападател Хуан Хий-Чан.

"Съжалявам, че той трябва да чува това - каза цитираният от webcafe.bg Парк пред подкаста UTD. - Знам, че феновете на Юнайтед не искат да го обидят с тази песен, но трябва да разберат, че трябва да спрат да пеят тази дума (която означава кучешко месо - б.а.), защото в днешно време тя се смята за расистка за корейския народ.

Думата е изключително неприятна за всички корейци и ми е мъчно за младото поколение, което също трябва да чуе тази песен. Нещата много се промениха в Корея. Вярно е, че преди години сме яли кучешко месо, но по-младите го ненавиждат. Културата им е различна. Наистина моля феновете да спрат да пеят тази песен, защото тя не е приятна за корейския народ. Време е това да спре."

В седемте си години на "Олд Трафорд" Парк изигра 204 мача за Юнайтед. Стана четири пъти шампион на Англия, като вдигна и трофея от Шампионската лига. След това поигра за кратко в ПСВ и КПР, преди да сложи край на кариерата си през 2014-а.