Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че тимът му трябва да вземе дербито с Ливърпул, ако иска да се бори за титлата. Треньорът е притеснен от контузията на Бруно Фернандеш, който е под въпрос за сблъсъка на "Олд Трафорд" в неделя от 18:30 ч. наше време.

"Все още е петък, а мачът е в неделя, така че има достатъчно време. Може и целият състав да е готов, може и да имаме двама или трима играчи, които отпадат. След мачове като този в сряда има някои удари и натъртвания. Ще дам време на всички. Бруно Фенрнадеш може да е под въпрос, но прави всичко възможно, за да е готов".

"Когато играем срещу отбор като Ливърпул, който е в отлична форма, трябва да бъдем компактни, агресивни и да даваме всичко от себе си като мислене, знания, психологическа сила и физическа енергия. Ще ни е необходимо всичко, за да постигнем резултати срещу най-добрите отбори в Европа и света, а Ливърпул е един от тях".

"Те са един от отборите, които се стремим да достигнем. Това, което направиха през последните четири години, е това, към което се стремим и през което преминаваме. През миналия сезон бяхме над тях в класирането, защото имаха лош период с контузии, но сега се върнаха към най-добрата си форма".

"Салах е момента е под пара. Видяхте някои от головете, които вкара в последно време. Знаем, че трябва да дадем всичко от себе си, за да се защитим срещу него. Играчи като него не се появят често, така че трябва да им се наслаждаваме от далеч. Не и в неделя обаче, когато ще е твърде близо. Аз съм голям почитател на офанзивната им линия".

"Мане, Фирмино, Жота, който може би също ще играе, са играчи, върху които трябва да сте съсредоточени 95 минути, за да запазите чиста мрежа", коментира Солскяер, цитиран от webcafe.bg.