Кристиано Роналдо (36 г.) и Единсон Кавани (34 г.) се изравниха с легендите на "Манчестър Юнайтед" - Пол Скоулс и Райън Гигс. Двете звезди на "дяволите" вкараха по един гол при 3:0 като гост на "Тотнъм", с което поне засега отложиха уволнението на треньора Оле Гунар Солскяр. Преди Скоулс и Гигс бяха последните футболисти на 34 години или повече, вкарали в един мач на "Юнайтед" през 2010 година.

На 36 г. и 267 дни Роналдо стана най-възрастният в историята на Висшата лига с гол и асистенция в един двубой. Той се изравни с Дидие Дрогба, който направи успя на абсолютно същата възраст. Роналдо има гол и асистенция в 12-и двубой от английския елит, като три от тях са били срещу "Тотнъм".

"Беше ни много тежко след загубите от "Лестър" и "Ливърпул" - каза португалецът. - Не очаквахме миналите резултати и трябваше да реагираме. Надявам се, че този мач ще обърне страницата на сезона ни. Треньорът ни не трябваше да обира всичките критики. Когато печелим, го правим заедно. Така е и при загубите."

Роналдо има 11 гола срещу "Тотнъм" във Висшата лига, което превърна "шпорите" в любимия му съперник.

Солскяр пък похвали извънредно Кавани. "Почти три години съм в "Юнайтед" - коментира норвежецът, цитиран от "Труд". - Тренировките на Кавани през седмица бяха най-доброто представяне, което съм виждал от един футболист. Двамата с Роналдо се уважават много и се разбират на терена. Последната седмица беше много трудна за мен и отбора. Феновете не са доволни. Сега ни предстои тежко гостуване на "Аталанта" в Шампионската лига."

И докато Солскяр спаси поне няколко дни, то Нуно Ешпирито Санто може да бъде уволнен съвсем скоро от "Тотнъм". Португалецът дойде вместо сънародника си Жозе Моуриньо в началото на сезона, но резултатите на "шпорите" са отчайващи.

"Играхме слабо - призна Санто. - Позволихме на "Юнайтед" да ни контраатакува. Ние не направихме комбинациите си. Просто лош ден. Това се отнася за всички и не трябва Хари Кейн да бъде сочен с пръст."