Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини изрази съжаление относно решението на Кристиано Роналдо да напусне Серия А в посока Манчестър Юнайтед, описвайки португалската звезда като „невероятна голова машина“.

Той говореше преди домакинството на неговия отбор на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, което маркира първата поява на 36-годишния футболист в Италия след завръщането на „Олд Трафорд“. Тимът на Гасперини вече пострада от португалеца този сезон. Роналдо оформи обрата срещу бергамаските след изоставането от 0:2 в първия мач между двата отбора за успеха на „червените дяволи“ с 3:2.

„Мога само да кажа, че той е невероятен играч, но това звучи твърде банално. Това, което прави отново в Манчестър – трябва само да погледнете гола му срещу Тотнъм в събота и останалите, които вече е вкарал, той е невероятна голова машина“, започна Гасперини на пресконференцията си. Наставникът на Аталанта допълни, че дори да коства голове на тима му, „предпочитам той да бе останал в Италия, защото винаги искаш да виждаш най-добрите играчи там“.

След три сезона в Ювентус, в които спечели две шампионски титли на страната и финишира миналия сезон като основен реализатор, Роналдо изненадал всички с решението си да пренебрегне Манчестър Сити, за да подпише с бившия си клуб. „Той е топ играч, от най-високо качество. Не можем да му дадем много шансове, нито на него, нито на останалите му съотборници“, каза колумбийският нападател на бергамаските Дуван Сапата.

Аталанта поделя втората позиция в група F, на две точки зад лидера Юнайтед. „Знаем, че трябва да вземем шест точки, за да сме почти математически сигурни за класиране. Така че победата е много важна, всеки друг изход ще остави нещата под въпрос“, коментира още Гасперини преди двубоя във вторник вечер в Бергамо.