Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо за сетен път през сезона спаси Манчестър Юнайтед. Този път това стана при гостуването на Аталанта в мач от група "F" на Шампионска лига, завършил 2:2.

Португалската звезда вкара и двата гола за "червените дяволи" в Бергамо, вторият в 91-ата минута. Точката може да се окаже решаваща за развръзката в групата, а след срещата Роналдо заяви, че на този стадион винаги се играе трудно.

Той познава Аталанта отлично след 3-годишния си престой в Ювентус. "Вярвахме до края, че ще изравним. Не се предадохме и стигнахме до добър резултат. Аталанта има фантастичен треньор (б.р. – Джан Пиеро Гасперини) и винаги е било трудно да се играе срещу този отбор. Вярно е, че и късметът беше на наша страна, но във футбола няма как без него. Трябва да се подобряваме", добави Кристиано, който вече има 139 гола в Шампионска лига в 180 мача.

По-късно Роналдо излезе с кратко послание и в социалните мрежи. "Вярвахме до края... и ще направим всичко възможно да постигнем целите си. Ние сме "червените дяволи", написа 36-годишният нападател.

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини върна комплиментите към Кристиано. "Очевидно е, че без неговата магия щеше да е по-добра вечер. Радвам се, че успяхме да зарадваме тифозите, защото играхме срещу един от най-големите отбори в Европа. 80% сме щастливи и 20% съжаляваме, че изпуснахме победата в края. Все още имаме шансове за плейофите и сме горди", заяви спецът, който не спира да върши чудеса в Бергамо със скромен бюджет. 

Положението в групата продължава да е заплетено. Юнайтед и Виляреал имат по 7 точки, Аталанта е с 5 пункта, Йънг Бойс е с 3 т. В следващия кръг, който ще се състои на 23 ноември, англичаните гостуват в Испания, а италианците ще пътуват до Швейцария.