Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан може да пропусне съботното градско дерби с Манчестър Сити, след като получи травма на аддуктора.

Световният шампион напусна принудително терена през първата част при равенството 2:2 с Аталанта в Шампионската лига във вторник вечер. Той се завърна съвсем наскоро след триседмично отсъствие заради проблем в слабините и мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр потвърди, че 28-годишният защитник може да бъде отново в лазарета за известно време.

„Той усети болка в аддуктора. Не искаше да рискува допълнително. Първите прегледи не са особено обнадеждаващи. Стискаме палци“, каза норвежкият мениджър на английския гранд. Той добави, че Варан ще бъде прегледан отново по-късно през деня. Друг бранител на „червените дяволи“ – Виктор Линдельоф, също е под въпрос, след като не взе участие в срещата в Бергамо.

Ерик Баи вероятно ще бъде включен в сърцето на отбраната за дербито с шампиона на Англия в събота от 14:30 часа българско време. И двете травми на Варан и Линдельоф обаче идват изключително не навреме за Солскяр и компания предвид неособено добрата форма на капитана Хари Магуайър и липсата на достатъчно игрово време поради контузии на Баи.