Халфът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се е примирил, че няма да спечели „Златната топка“, независимо че изрази задоволство от това, че попаднал сред номинираните за наградата.

Португалският национал попадна в списъка с 30-те номинирани играчи за приза, който включва и съотборниците му в Манчестър Юнайтед Пол Погба и Кристиано Роналдо – последният е печелил най-престижното индивидуално отличие пет пъти в кариерата си. Фернандеш няма големи надежди за спечелването на наградата, но е щастлив, че е попаднал сред номинираните.

„Разбира се, като дете винаги мечтаеш да бъдеш сред най-добрите. За мен, да бъда номиниран за „Златната топка“, дори и да знам, че няма да я спечеля, прави мен и всички, които са били до мен горди. Наистина съм щастлив от това“, сподели той пред клубния сайт. Португалецът получи номинацията за прекрасния старт на кариерата си на „Олд Трафорд“. Откакто той премина в английския гранд през 2020, той ма 44 гола и е дал 32 асистенции в 94 мача във всички турнири за манчестърци.

Полузащитникът на „червените дяволи“ е печелил и наградата за Играч на месеца във Висшата лига четири пъти. Това е първата му номинация за „Златната топка“, след като церемонията през 2020 бе отменена поради пандемията от коронавирус. Подобно на миналата година, фаворитите за отличието са Роберт Левандовски и Лионел Меси, който е рекордьор с шест награди. Левандовски вкара 41 гола тази календарна година, докато Меси триумфира с Аржентина през лятото, вдигайки трофея от Копа Америка.

Новият носител на „Златната топка“ ще бъде определен на гала вечер на 29 ноември в Париж. На церемонията ще бъдат раздадени и наградите Копа и Яшин съответно за Най-добър млад играч до 21 г. и за Най-добър вратар. /БГНЕС