Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призова Оле Гунар Солскяер да подаде оставка след поражението от Манчестър Сити през уикенда с 0:2. 

Загубата не бе с голям резултат, както срещу Ливърпул, но представянето отново бе крайно слабо и това кара бившият защитник да смята, че норвежецът вече е изчерпан за отбора.

„Започнахме сезона с голяма надежда след силно трансферно лято и смятахме, че е дошло нашето време. Оле обаче ни доведе до тук. Той трябваше да се бори за титлата, а аз не смятам, че този отбор може да го направи. Не виждам никаква идентичност и философия в Манчестър Юнайтед“ заяви Рио, който в началото бе сериозен подръжник на бившия си съотборник. 

„Гледайки представянето на отбора от началото на сезона вече не вярвам, че можем да сме шампиони, така че смятам, че може би е време да се даде възможност на някой друг да опита да изкачи отбора на върха. Играчите просто показват, че не се страхуват от мениджъра, често в мачовете не показват интензитет и агресия, което е проява на неуважение“ добави той. 

„При всеки голям мениджър има елемент на страх у футболистите. Така е при Пеп, Клоп и Тухел в момента, а преди бе при Фърги, Джордж Греъм и Венгер. Без такъв елемент един тим не може да бъде успешен. Дори и най-големите звезди знаеха, че ако не се раздават ги чакат тежки минути на почивката“ категоричен бе Рио. 

Появиха се информации, че част от играчите не са убедени в способностите на Солскяер, но въпреки това се счита, че все още позицията на наставника не е застрашена, въпреки четирите загуби в последните 6 мача от първенството.