Петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, ще поиска да напусне Манчестър Юнайтед, ако отборът не се класира за участие в Шампионска лига следващия сезон.

За тази възможност загатна Daily Express след поредицата от слаби резултати на "червените дяволи", начело с тежките загуби на "Олд Трафорд" от големите съперници Ливърпул (0:5) и Манчестър Сити (0:2)

"Кристиано Роналдо не се върна, за да играе в Лига Европа. Не е напълно изключено той да поиска да напусне клуба след края на сезона, ако се окаже, че Манчестър Юнайтед ще играе във второстепенния турнир на Стария континент през следващия сезон", пише Джак Отуей в материала си.

В момента 20-кратният шампион на Англия заема 6-то място във Висшата лига със 17 точки и бъдещето на мениджъра Оле Гунар Солскяер е поставено на карта.

Но въпросът е къде може да продължи кариерата си Роналдо, ако наистина се стигне до подобен сценарий, защото клубовете, които могат да си го позволят, не са много и има в такива, в които едва ли ще играе. Такива Сити, Челси, Ливърпул и ПСЖ, където се подвизава Лео Меси и двамата едва ли ще делят една съблекалня, защото няма как да разделят славата.

Откакто се завърна на "Олд Трафорд", Кристиано се представя блестящо и има 9 гола и 1 асистенция в 12 във Висшата лига и Шампионска лига.