Брендън Роджърс е избраният от шефовете на Манчестър Юнайтед да замени Оле Гунар Солскяер на мениджърския пост в клуба, съобщава британската преса. Бъдещето на норвежеца на „Олд Трафорд“ е поставено под голямо съмнение, въпреки привидно непоколебимата вяра в него.

Ръководните фактори в Манчестър Юнайтед работят относно назначаването на Брендън Роджърс за заместник на Солскяер. „Червените дяволи“ са убедени, че ще могат да измъкнат Роджърс от Лестър.

Според информациите, освобождаващата клауза в договора на Роджърс, която му позволява да напусне „лисиците“, дава на Манчестър Юнайтед вярата, че сделката може да бъде сключена.

Самият Роджърс за момента не иска да напуска „лисиците“, но за него е ясно, че в Лестър трудно може да постигне нещо повече от това, което вече направи. Поради тази причина ще е почти невъзможно да откаже на Манчестър Юнайтед.

Ръководството на 20-кратния шампион на Англия държи да назначи на поста британски мениджър, което в съчетание с доброто реноме на Роджърс е наклонило везните в полза на бившия мениджър на Ливърпул.

На този етап единствено не е ясно кога от Манчестър Юнайтед планира да направят мениджърската рокада, уточнява "Тема спорт". Не е изключено Солскяер да получи кредит на доверие и да води „червените дяволи“ до края на сезона и едва след това да бъде осъществена рокадата.