11-годишната Адисън Уилън сбъдна една от мечтите на милиони футболни фенове по целия свят – получи фланелка лично от Кристиано Роналдо. Това се случи след световната квалификация между Република Ирландия и Португалия в Дъблин, завършила 0:0.

След мача на „Авива Стейдиъм“ момиченцето нахлу на терена и отиде при идола си Роналдо. Ден по-късно бащата на Адисън – Питър, разкри какъв план е имала дъщеря му, за да стигне до Роналдо. „Адисън вложи много работа в плана и след това си взе почивен ден от училище, за да отпразнува успеха му.

Направихме плакат с името на Роналдо и с молба за фланелката му, но не мисля, че той го е видял. Това беше първата част от плана. Плакатът беше първият вариант. След работа в четвъртък се прибрах вкъщи преди мача и седнахме на масата, нарисувахме плакат с неговото име, на който го молехме да си даде фланелката.“, разкри той пред The Irish Sun, цитиран от dsport.bg.

Бащата на ирландската късметлийка продължи: „Така че втората част от плана беше да се опита да излезе на терена. Имахме добри места, бяхме на втория ред отпред, близо до ъгловия флаг, така че бяха добри места. И не беше нужно много, за да се качи на терена. Това бяха двете части от плана“.

След като не е станало с плаката, момиченцето нахлу на терена след последния съдийски сигнал и се добра до Роналдо и фланелката му. Самата Адисън разказа за ситуацията:

„Роналдо се обърна и ме видя и каза на охраната да ме оставят. Той дойде при мен. Тресях се и плачех. Попитах го „Мога ли да взема фланелката ти, моля, аз съм голям фен?“ и той каза „добре“. Когато баща ми го видя да сваля фланелкат, на лицето му беше изписан шок. Мислех си „О, Боже, това е моята мечта и най-накрая се сбъдва“.

Адисън и нейното семейство се опасяваха, че ще бъдат глобени с 3000 евро след нейното нахлуване на терена, но в крайна сметка служителите на реда на стадиона обявиха, че няма да налагат глоби на семейството на 11-годишното момиченце.