Оле Гунар Солскяер ще бъде уволнен като мениджър на Манчестър Юнайтед, според широко разпространените съобщения в събота след унизителното поражение на отбора с 4-1 от Уотфорд, предаде АФП. Солскяер призна, че е бил "смутен" след петото поражение на отбора му в последните им седем мача във Висшата лига.

„Таймс“, „Гардиън“, „Манчестър Ивнинг Нюз“ съобщиха, че резултатът от извънредно заседание на борда, свикано след поражението от Уотфорд, е да сложи край на тригодишното управление на норвежеца на Олд Трафорд.

Солскяер подписа нов тригодишен договор през юли и според съобщенията ще получи компенсационен пакет от £7,5 милиона.

Йерархията на клуба, подкрепяше Солскяер по време на неотдавнашната международна пауза, въпреки унизителното домакинско поражение от Ливърпул и Манчестър Сити.

Но по-лошото предстоеше на Vicarage Road, когато въпреки изпуснатата два пъти дузпа през първото полувреме, Уотфорд постигнаха победа. Солскяер успя да преодолее бурята по време на предишни неудачи, след като пое управлението през 2018 г.

Но последният спад на Юнайтед идва след тежки предсезонни инвестиции в Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан, които се очакваше да помогнат на отбора да спечели титлата за първи път от 2013 г. насам

Финансовите резултати, публикувани тази седмица за първото тримесечие на сезона, показват, че заплатите на Юнайтед са се увеличили с 23 процента.

Това обаче не бе възнаградено на терена, тъй като "червените дяволи" изостават с 12 точки от лидера във Висшата лига Челси, оставайки на седмо място и извън Купата на лигата. Очакваше се много повече от отбора след стабилния напредък през първите два сезона на Солскяер.

Той осигури два поредни пъти места сред първите четири във Висшата лига за първи път от началото на упадъка на клуба с оттеглянето на Алекс Фъргюсън като мениджър през 2013 г.

Въпреки това, Солскяер, който отбеляза победния гол на Юнайтед във финала на Шампионската лига през 1999 г. срещу Байерн Мюнхен, не успя да спечели трофей след завръщането си в клуба.

Легендарният му статут на играч на Юнайтед позволяваше на 48-годишния футболист да запази подкрепата на феновете, дори когато резултатите се влошаваха през последните месеци. Но дори и те се обърнаха срещу него в събота, когато бе освиркан, докато вдигаше ръце в знак на извинение.

Бившият шеф на Реал Мадрид Зинедин Зидан, мениджърът на Лестър Брендън Роджърс и треньорът на Аякс Ерик тен Хаг са фаворитите за наследник на Солскяер.