Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр очаквано и логично бе уволнен. Новината официално бе потвърдена от клуба. 48-годишният норвежец пое английския гранд през 2018 г., когато замени на поста Жозе Моуриньо. Той първо бе назначен временно, а след това получи постоянен договор.

"Оле винаги ще бъде легенда на Манчестър Юнайтед и със съжаление стигнахме до това трудно решение. Докато последните няколко седмици бяха разочароващи, те не трябва да пречат да се види цялата работа, която той свърши през последните 3 години в изгражданите на основи за дългосрочни успехи", се казва в изявлението на клуба.

 

Очакванията са, че бившият футболист на "червените дяволи" Дарън Флетчър, който сега е в ролята на технически директор на „Олд Трафорд“ ще води отбора в следващите два мача срещу Виляреал и Челси, докато бъде намерен постоянен постоянен наследник на Солскяер. Иначе фаворит за позицията остава Зинедин Зидан. 

Вчера Уотфорд нанесе ново унижение на Юнайтед, като го победи с 4:1, с което чашата на търпението на ръководството преля. Късно снощи бе проведена спешна среща на шефовете и въпреки че първоначално решението не бе оповестено, бе ясно, че идва край на престоя на Оле на "Олд Трафорд".