Манчестър Юнайтед официално обяви Ралф Рангник за временен мениджър до края на сезона, при спазване на изискванията за работна виза. След този период двете страни се споразумяха, че германецът ще продължи да работи като консултант още две години.

„Развълнуван съм, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед и съм фокусиран да направя този сезон успешен за клуба. Отборът е пълен с таланти и има страхотен баланс между младост и опит.

Всичките ми усилия през следващите шест месеца ще бъдат в това да помогна на тези играчи да разгърнат потенциала си, както индивидуално, така и най-важното като отбор. Освен това очаквам с нетърпение да подкрепя дългосрочните цели на клуба на консултантска основа”, коментира Рангник.

Майкъл Карик ще остане начело на първия отбор, докато работната виза на 63-годишния немец не бъде извадена. Манчестър Юнайтед изрази своята благодарност към Локомотив (Москва) за тяхното сътрудничество в преговорите за Ралф Рангник.

„Ралф е един от най-уважаваните треньори и новатори в европейския футбол. Той беше нашият кандидат номер едно за временен мениджър, отразявайки безценните лидерски и технически умения, които ще донесе от почти четири десетилетия опит в управлението и треньорството.

Всички в клуба очакват с нетърпение да работят с него през предстоящия сезон, а след това още две години той ще бъде в ролята на консултант”, заяви спортният директор на „червените дяволи“ Джон Мъртоу.