Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник похвали сериозно Мейсън Грийнууд, но и обяви, че младият нападател трябва да подобри физиката си. 

Снощи германецът направи 11 промени за мача с Йънг Бойс, а Грийнууд се разписа с акробатично воле в иначе посредствения двубой, завършил 1:1. 

„Мисля, че той показа не само великолепните си качества заради страхотния гол, но и заради начина, по който създаде положението пред Хуан Мата. Мейсън е огромен талант, който играе отлично и с двата крака и има поглед върху нещата, така че всичко опира до постоянство“ заяви Рангник. 

„Той обаче трябва да се развие и във физическо отношение. Що се отнася до техниката, на тази възраст е наистина страхотен. От мен зависи да го превърна в истински атлет и ако това стане, тогава ще бъде титуляр за този отбор“ добави специалистът, който бе в основата на откриването на Ерлинг Холанд за Ред Бул Залцбург. 

„Те са различен тип нападатели, тъй като за мен Ерлинг е типичният централен нападател, който може да е играе сам в атака, но и с партньор. Мейсън може да действа и на крилото и е много универсален. Най-важно обаче е да го развием физически и ментално“ каза още Рангник.