Хари Магуайър заяви, че 16-дневната принудителна пауза заради случаи на коронавирус не е направила услуга на Манчестър Юнайтед, след като тимът спечели точка при равенството 1:1 с Нюкасъл във Висшата лига, която ги остави на седем точки от топ 4.

Възпитаниците на Ралф Рангник се нуждаеха от изравнителен гол в 71-та минута на влезлия от пейката Единсон Кавани, след като Алан Сен-Максимен откри рано резултата, а в края Давид де Хеа запази точката за гостите с няколко чудесни спасявания. Това бе първи мач за Юнайтед от 11-и декември насам, след като бум на заразени с Ковид ги принуди да затворят тренировъчната си база – Виктор Линдельоф отсъстваше от двубоя на „Сейнт Джеймсис“ поради положителен тест.

„Нито една 16-дневна пауза в средата на футболния сезон няма да ти помогне. Тренировъчната база бе затворена и половината от момчетата, които играха днес, се възстановяват от вируса, така че, разбира се, няма да ни помогне. Имахме хора със симптоми, хора без симптоми – преживяхме трудни моменти, наистина“, започна той за клубния сайт.

Но английският национал бе категоричен, че Юнайтед не могат да си търсят оправдания за посредственото представяне. „Трябва да контролираме топката, трябва да останем активни и да играем с топката в тяхната половина – нещо, което не направихме. Можете да погледнете към това и да попитате дали последните 16 дни са имали голям ефект върху това, защото изглеждаше така сякаш се изчерпахме физически. Точката в края е справедлив резултат, но е резултат, от който сме разочаровани“.

Равенството означава, че Юнайтед са на седем точки от четвъртия Арсенал с два мача в резерв преди срещата с Бърнли на „Олд Трафорд“ в четвъртък, но Магуайър добави, че тимът ще бъде по-добър след трудната вечер в Нюкасъл. „Сигурен съм 90-те минути са се отразили добре на всеки един играч. Мачовете с Бърнли и Уулвърхемптън идват бързо и трябва да играем по-добре от това, което играхме тази вечер, за да сме сигурни, че ще вземем трите точки“, завърши бранителят. /БГНЕС