Наполи и Манчестър Юнайтед са постигнали договорка за преминаването на защитника Алекс Туанзебе на стадион "Диего Армандо Марадона". Това съобщи италианският спортен журналист Фабрицио Романо.

Според информацията бранителят ще премине в Наполи до края на сезона, като "светлосините" ще платят на Юнайтед 600 хиляди евро. "Червените дяволи" ще получат още 400 000, ако неаполитанците се класират за Шампионска лига, както и още 200, ако защитникът изиграе определен брой мачове. В договора между двата клуба няма клауза за откупуване.

В същото време Юнайтед проявява сериозен интерес към защитника на Галатасарай Маркао, твърди Fanatik. Изданието съобщава, че „червените дяволи” готвят предложение на стойност 25 млн. евро за бразилския централен бранител.

Информацията гласи още, че 25-годишният футболист е на челно място в списъка на английския клуб за нови попълнения. В началото на сезона Маркао се забърка в сериозен скандал.

По време на мача с Гиресунспор удари своя съотборник Керем Актюркоглу, поради което беше наказан за 8 срещи. Поради тази причина бразилецът изигра само 10 мача в Суперлигата през есента, но в същото време беше твърд титуляр за Галатасарай в груповата фаза на Лига Европа.