Сезонът на Манчестър Юнайтед определено е разочароващ, но без Давид де Хеа ситуацията в първенството можеше да бъде и много по-лоша. 

Статистиката показва, че испанският страж е най-добрият във Висшата лига, като е спасил 7,5 очаквани попадения до момента, което е най-много от всички на неговата позиция. Това е показател, който отчита доминацията на даден отбор и създадените чисти положения. 

В понеделник срещу Уулвърхемптън той отрази по впечатляващ начин изстрел на Рубен Невеш през първото полувреме, но в крайна сметка не успя да спаси отбора си от загуба с 0:1. 

Миналата седмица срещу Нюкасъл също трябваше да се намесва решително, а и в мачовете срещу Норич и Арсенал демонстрира забележителния си рефлекс. В много от срещите той бе с основен принос за победа на отбора си или поне да го остави с шансове да спечели. 

След него в класацията е Жозе Са от Вълците с 6,6 спасени очаквани голове, въпреки че като % спасявания португалецът с най-висок от всички вратари в лигата – 85%, докато Де Хеа е със 71%. Двамата са далеч пред останалите, като третият Юго Лорис е едва с 1,6 спасени потенциални гола.