Кристиано Роналдо посочи бразилските легенди Роналдиньо и Роналдо Назарио за свои идоли във футбола, но се пошегува, че е спечелил повече индивидуални награди от тях. Суперзвездата на Манчестър Юнайтед даде интервю за ESPN Brasil и посочи двете звезди, на които се възхищавал като младеж. Роналдиньо и Роналдо спечелиха заедно Световното първенство през 2002 г. и се считат за двама от най-великите футболисти на всички времена.

„Не обичам сравненията“, започна 36-годишният Роналдо. „Предпочитам да кажа, че двамата [Роналдо Назарио и Роналдиньо Гаучо] оставиха своето наследство, своята история. Аз спечелих повече индивидуални титли от тях, но и двамата спечелиха световни първенства. Израснах, гледайки как двамата играят. Да кажеш кой е най-добрият, кой е втори, не е най-важното нещо. Предпочитам да кажа, че те са идоли и са оставили красива история във футбола", каза Кристиано, цитиран от "Труд".

Роналдо тепърва трябва да спечели световно първенство с Португалия и последният му шанс за слава може да бъде Катар 2022, но Португалия ще играе на бараж, за да се класира. 

Петкратният носител на Златната топка спечели Евро 2016 като капитан на страната си и първата Лига на нациите на УЕФА през 2019 г. Той държи рекордите за най-много голове в историята на международния футбол. На клубно ниво Роналдо спечели пет Шампионски лиги, три пъти Висшата лига, два пъти Ла Лига и две титли от Серия А, както и редица други купи.

Той се завърна в Юнайтед това лято и отбеляза 14 гола в 22 мача до момента.

Снимка: БГНЕС