Стана ясно какво е казал Кристиано Роналдо на мениджъра си Ралф Рангник по време на победата на Манчестър Юнайтед с 3:1 като гост на Брентфорд в мач от 17-ия кръг на Висшата лига.

Петкратният носител на Златната топка се завърна след контузия и в 70-ата минута беше сменен от Хари Магуайър. Той се ядоса на решението на германския специалист и камерите го уловиха как недоволства. Mirror разкри гневната тирада на Роналдо. "Защо аз? Защо аз? Защо ме извади от игра", казал Кристиано на Рангник.

Мениджърът на "Червените дяволи" потвърди думите на португалската звезда. "Попита ме защо го смених. Отговорих му: "Взех това решение в интерес на отбора и клуба". Реших да заиграем с петима защитници, за да не изпуснем победата, както стана срещу Астън Вила. И пуснах в игра бързо дясно крило в лицето на Маркъс Рашфорд. Мисля, че решението се оказа правилно", заяви Рангник и в думите му наистина има резон, защото Рашфорд вкара гол, малко след като се появи в игра.

Рангник и Роналдо проведоха разговор и след попадението на английския национал. "Тогава му казах: "Слушай, Кристиано. Разбирам, че още си много амбициран и искаш да бележиш. Но, може би, когато станеш треньор след няколко години ще вземеш същото решение, ще гледаш нещата от друг ъгъл". Не очаквах да ме прегърне. Познавам голмайсторите, разбирам как мислят. Но взимам решение в името на отбора", добави германецът.

През този сезон Роналдо има 22 мача за Юнайтед във всички турнири, в които е вкарал 14 гола и е дал 3 асистенции. Това не е първият случай, когато Кристиано недоволства след смяна. Треньорите в Реал Мадрид и Ювентус са били изправяни пред същите казуси.

Снимка: БГНЕС