Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник заяви, че арестът на Мейсън Грийнууд и наказанието от клуба е бил фактор в решението Джеси Лингард да остане на „Олд Трафорд“.

Грийнууд бе арестуван в неделя по подозрение в изнасилване и посегателство над млада жена. Докато все още се намира в участъка, 20-годишният футболист бе допълнително арестуван във вторник по подозрение в сексуално посегателство и смъртни заплахи.

Юнайтед стартираха пресконференцията на Рангник, казвайки, че германският специалист няма да отговаря на въпроси за Грийнууд, който бе освободен под гаранция в сряда, докато тече полицейско разследване.

Рангник настоя, че „червените дяволи“ са имали нормална седмица на тренировки преди срещата от четвъртия кръг на ФА Къп с Мидълзбро в петък независимо от случилото се с Грийнууд.

„Очевидно, предполагам, това е било тема в тима, но те са човешки същества и Мейсън бе част от групата допреди зимната пауза. Но, както казах, това бе една добра седмица на тренировки. Успяхме да тренираме при нормални обстоятелства и очакваме с нетърпение мача утре“.

Наставникът каза, че неналичността на Грийнууд е изиграла роля в решението клубът да задържи Лингард, който искаше да напусне преди края на трансферния прозорец в понеделник и бе спряган с преминаване под наем в Нюкасъл. „Бяха две неща. Едното бе, че очевидно имахме проблем с Мейсън Грийнууд и това, че ще сме без играч, който редовно играеше за нас в последните две седмици. И от друга страна, клубът не успя да постигне споразумение с друг клуб“.

Рангник разкри, че английският полузащитник Лингард, който изпитва затруднения с липсата на достатъчно игрови минути този сезон, е получил почивка през уикенда, за да изчисти съзнанието си, след като не успя да премине в друг клуб. „Той попита мен и клуба дали можем да му дадем няколко дни почивка, просто за да изчисти съзнанието си, и той ще се завърне в състава, предполагам, следващия понеделник, обратно в тренировки и след това да бъде отново редовна част от целия състав“.

Но 28-годишният френски халф Пол Погба е на път да се завърне в състава за домакинството на Мидълзбро на „Олд Трафорд“. Погба, чийто договор изтича в края на сезона, не е играл за Юнайтед от равенството в Шампионската лига с Аталанта на 2 ноември, след като получи травма на бедрото по време на ангажимент с националния отбор на Франция. „Пол ще бъде част от групата. Може да попадне дори в стартовата единадесеторка. Все още ни липсват няколко други играчи“, завърши Рангник.