Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник за втори път в рамките на няколко седмици влезе в пререкание с играч на тима, след като крилото на "червените дяволи" Джеси Лингард отрече думите на германеца, че е поискал няколко дни почивка.

В средата на януари Рангник каза, че нападателят Антони Марсиал е отказал да играе в мача с Астън Вила, което бе отречено от французина. Сега се стига до подобна ситуация, след като вчера Рангник разкри, че Лингард няма да е в групата за днешния двубой с Мидълзбро от четвъртия кръг на ФА Къп. "Той попита мен и клуба дали можем да му дадем няколко дни почивка, просто за да изчисти съзнанието си, и той ще се завърне в състава, предполагам, следващия понеделник", каза на вчерашната си пресконференция треньорът на Юнайтед.

Лингард обаче представи друга версия на събитията. "Клубът ме посъветва да си взема няколко дни почивка поради лични причини! Но главата ми е изчистена и винаги ще бъда професионалист, когато ме извикат, и ще давам 100 процента от себе си", написа той в социалните мрежи.

Очакваше се Лингард да си тръгне от "Олд Трафорд" през януарския трансферен прозорец, като интерес към него имаше от Уест Хям и Нюкасъл, но след скандала с Мейсън Грийнууд и раздялата с Марсиал, Рангник реши да го задържи в състава.

Манчестър Юнайтед посреща Мидълзбро тази вече от 22:00 часа българско време. /БГНЕС