Голямата звезда на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, изпусна дузпа при снощното отпадане от Мидълзбро от 1/16-финалите на ФА Къп.

Така петкратният носител на Златната топка за първи път не вкарва от бялата точка след завръщането си на "Олд Трафорд". Преди това ветеранът, който днес става на 37 години, наниза два гола от бялата точка.

Но за Роналдо има доста по-притеснителна статистика. Той не се е разписвал в последните четири мача на "Червените дяволи" – снощи, още срещу Уест Хям (1:0), Брентфорд (3:1), когато се разсърди при смяната си и срещу Уулвърхямптън (0:1).

За последно Кристиано влезе в подобна черна серия на клубно ниво, докато носеше екипа на Ювентус. Той не вкара срещу Олимпик Лион (0:1) и Интер (2:0), след което дойде спирането на футбола заради пандемията от коронавирус.

При подновяването, Роналдо остана капо и срещу Милан (0:0) и Наполи (0:0, 2:4 след дузпи), като при изстрелите от бялата точка не се стигна до неговия ред, показа проверка на Gol.bg. После португалската звезда отговори по зашеметяващ начин със 7 гола в следващите 6 мача на Юве.

Но това са най-дългите черни серии на Кристиано, който сам постави толкова високи стандарти за себе си, без гол на клубно ниво от сезон 2010/11 до момента.

Снимка: БГНЕС