Манчестър Юнайтед отново не успя да победи, след като завърши 1:1 срещу Саутхемптън в мач от 25-ия кръг на Висшата лига.

През първото полувреме Джейдън Санчо изведе домакините напред, а малко след подновяването на играта Че Адамс възстанови равенството. В предишния кръг „червените дяволи“ по идентичен начин загубиха точки при гостуването си на Бърнли (1:1), а преди това отпаднаха от Мидълзбро за ФА Къп след изпълнение на дузпи.

Двубоят започна с положения и пред двете врати. Първо Кристиано Роналдо получи хубав пас в пеналта, но ударът му бе блокиран от защитник. Шут на Джеймс Уорд-Праус също бе блокиран. Последва изстрел на Санчо, който показа индивидуална класа, преминавайки през бранителите на гостите, но Фрейзър Форстър спаси.

В 21-ата минута Юнайтед направи бърза контраатака, започнала със страхотен пас на Маркъс Рашфорд. Салису опита да пресече подаването, но помогна на Санчо, който с лекота прати топката във вратата.

Стюърт Армстронг можеше да изравни, като ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб. В края на първата част Роман Перо получи пас по земя и шутира, но Де Хеа спаси. Веднага след това Погба вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада на Роналдо.
Само три минути след подновяването на играта Че Адамс възстанови равенството. Англичанинът достигна до подаване и нанесе перфектен изстрел от границата на пеналта, влетял право в долния десен ъгъл на вратата.

В 65-ата минута Стюърт Армстронг овладя точен пас и шутира инстинктивно към вратата на противника, но топката прелетя над напречната греда. Малко по-късно Роналдо отбеляза, засичайки центриране от свободен удар, но голът бе отменено заради засада.

В добавеното от съдията продължение Магуайър стреля с глава, а Форстър спаси с отличен плонж. Така Юнайтед събра 40 точки в актива си и се изкачи на петата позиция, докато „светците“ остават десети с 29 пункта.