Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник заяви, че Хари Магуайър ще остане капитан на тима, независимо от посредствените си изяви напоследък.

Английският национал не се намира в най-добрата си форма от началото на сезона – първо под ръководството на бившия наставник Оле Гунар Солскяр, и сега при германеца от ноември насам, като защитата на „червените дяволи“ инкасира повече попадения във Висшата лига в сравнение с намиращия се на дъното Бърнли.

Но Рангник, който не защити формата на 28-годишния футболист в последно време, не смята за необходимо да му отнема капитанската лента.

„Мисля, че когато той се завърна от контузия се справи изключително добре. Изигра много добър мач срещу Уест Хем. В последните две срещи имаше няколко по-слаби момента, срещу Саутхемптън, когато допуснахме гол, и срещу Бърнли, но той е нашият капитан и не виждам никаква причина да променям това. Той е играч, който трябва да се развие, да стане по-добър, както всички други футболисти".

"Начинът, по който играем в момента, е нов дори за него, защото в националния отбор на Англия той беше свикнал да играе с трима в защита, докато тук в Манчестър Юнайтед, в повечето случаи играем с четворка в отбрана, но не толкова проактивни. Това е нещо ново за него и ще отнеме известно време да свикне и да се адаптира към промяната“, коментира германският специалист.

Юнайтед приемат Брайтън на „Олд Трафорд“ тази вечер в опит да се върнат отново в топ 4, където в момента се намира Уест Хем, завършил наравно 2:2 с Лестър като гост в неделя.