Манчестър Юнайтед трябва да се възползва от кризата в Челси и от възможността да привлече Томас Тухел, смята анализаторът на Sky Sports Джейми Карагър.

Пишейки в колонката си в The Telegraph, бившият футболист на Ливърпул сподели, че всяко ръководство, което търси промяна на мениджърския пост, ще следи внимателно настроението и публичните коментари на германския специалист при наближаването края на настоящия сезон.

Бъдещето на клуба от западен Лондон е далеч от сигурно, след като по-рано през деня правителството на Великобритания обяви санкции за собственика на „сините“ Роман Абрамович. Руският милиардер обяви лондончани за продан миналата седмица, но активите му са замразени, което не позволява и евентуална продажба на Челси.

„Манчестър Юнайтед получава идеалната възможност да наеме мениджър, който трябва да бъде тяхна цел номер 1 – Томас Тухел. От перспективата на Юнайтед и на Тухел колкото повече го обмисляш, толкова повече става ясно, че няма място за колебания. Тухел, подобно на всички останали на „Стамфорд Бридж“, няма да има идея какво го очаква в бъдеще. Нито един мениджър не иска да работи в подобна несигурност. Ако получи шанса да напусне в посока клуб от статута на Юнайтед, трябва да се възползва от предоставената възможност“, сподели Карагър.

След като пое Челси през януари 2021, замествайки на поста легендата на клуба Франк Лампард, Тухел изведе лондончани до всеки голям финал и до триумф в Шампионската лига през миналия сезон. През февруари тази година той добави и Световното клубно първенство – единственият трофей, който убягваше на „сините“ под управлението на Абрамович.

Карагър посочва като причина за евентуално преминаване на Тухел на „Олд Трафорд“ и връзката му с Ралф Рангник, който в момента води „червените дяволи“. Рангник даде на Тухел, който тогава бе едва на 27 години, ролята на старши треньор на отбора на Щутгарт до 15 г. през 2000, след като двамата се запознали, докато Рангник водил германския Улм.

Междувременно стана ясно, че наставникът на Аякс Ерик тен Хаг е готов да разговаря с ръководството на Юнайтед за евентуално постоянно заставане на мениджърския пост в клуба през лятото. За момента специалистът е фокусиран върху настоящия си клуб. /БГНЕС