Кристиано Роналдо е възхваляван от всички страни, след като заби поредния си знаменит хеттрик. Петкратният носител на Златната топка снощи наниза три гола за Манчестър Юнайтед при драматичната победа с 3:2 над Тотнъм на "Олд Трафорд".

Успехът беше жизненоважен за "Червените дяволи" в битката им за Топ 4. Освен това португалската звезда официално се превърна във футболиста с най-много голове в историята. Той вече се е разписвал 807 пъти, а много състезатели въобще нямата и толкова мачове на сметката си.

"Tози човек е гений!", възкликна легендата Рой Кийн. "Трите му гола бяха фантастични. Дава толкова много на отбора. Не разбирам защо хората говорят, че Юнайтед не се нуждае от него", добави Кийн.

Друг славен играч на 20-кратния шампион на Англия и голям критик към настоящия отбор – Гари Невил, също не спести добри думи за Кристиано. "Вярата му в себе си е невероятна. Суперзвездата на съвременния футбол, един от най-великите играчи и най-големият голмайстор. Юнайтед не е толкова добър в момента, но има вълшебни моменти. Отборът дължи всичко на Роналдо", каза Невил.

"Кристиано е най-добрият нападател в историята", не спести похвали и съотборникът му Пол Погба. "Всички го познават и няма нужда да говорим за него. Не игра в последния мач, върна се и вкара хеттрик. Имахме нужда от него. Роналдо беше страхотен", каза още френският национал.

"Знаех, че може да вкара, но не очаквах да реализира три гола. В четвъртък изглеждаше толкова добре на тренировката и реших да го пусна титуляр. Роналдо показа, че все още има качества да играе за отбор като Юнайтед. Нуждаем се от него, за да постигнем целите си", каза и мениджърът Ралф Рангник.