Джейдън Санчо започва да показва истинския си талант след бавното начало на кариерата като футболист на Манчестър Юнайтед, заяви мениджърът на „червените дяволи“ Ралф Рангник.

Санчо пристигна на „Олд Трафорд“ от Борусия Дортмунд за сумата от 73 млн. паунда през юли след продължително преследване от Юнайтед, но така и не успя да демонстрира това, на което е способен под ръководството на бившия наставник Оле Гунар Солскяр. Английският нападател, който не бе вкарвал гол от ноември насам, редовно попада сред титулярите на Рангник, който пое юздите на „Олд Трафорд“ след като Солскяр бе уволнен в същия месец.

21-годишният футболист изигра още един силен мач при успеха над Тотнъм с 3:2 в събота вечер, давайки асистенция за втория гол на Кристиано Роналдо, който се отчете с хеттрик за победата над „шпорите“.

Рангник сподели, че е развълнуван от завръщането на Санчо в най-добра форма. „Те платиха доста пари за него в опит да го привлекат от Борусия Дортмунд и когато платиш това количество средства за трансферна сума за играч, той трябва да се представя на това ниво. В края на деня, всички са човешки същества. Фактът, че той струва много пари, не означава, че той ще играе непременно на нивото, на което трябва да играе, от самото начало. Той ми каза, че за него, разбира се, е проблем да се адаптира към интензитета на Лигата, към физическите изисквания на първенството. Сега вече Джейдън е свикнал с това. Щастлив съм да го видя на това ниво в момента“, каза германецът.

Рангник добави, че крилото „се приближава сега до този Джейдън Санчо, който познавам от Германия“, казвайки още, че „в края става въпрос за самочувствие“. „Когато дойдох тук беше ясно, че трябва да опитаме всичко, за да му помогнем да извлече максимума от себе си“, допълни временният мениджър на „червените дяволи“.

Независимо от успеха срещу Тотнъм, Юнайтед са изправени пред трудна задача да се класират за топ 4, което ще им гарантира място в Шампионска лига догодина. Те са на една точка зад четвъртия Арсенал, който обаче три мача по-малко.