Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне иска неговите футболисти да бъдат агресивни срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в реванша от Шампионската лига във вторник, докато се борят за място на четвъртфиналите. Атлетико създаде много шансове в първия мач миналия месец, но завърши 1:1 в Мадрид, а Юнайтед успя да вкара гол с единствения си точен удар към вратата на испанския тим.

„Ще бъде емоционален мач на фантастичен стадион. Ще трябва да играем по най-добрия начин по време на срещата. С игра като тази… стратегията може да се редува. Трябва да се отбраняваме и да контролираме действията си, да бъдем агресивни и да прилагаме интензивен натиск, което ние правим доста добре“, каза Симеоне на пресконференция, цитиран от "Тема спорт".

Манчестър Юнайтед ще се надява Кристиано Роналдо да покаже отново формата си от уикенда, когато отбеляза хеттрик във Висшата лига, докато Симеоне вярва в младия португалски нападател на Атлетико Жоао Феликс, който има пет гола в последните си пет мача във всички турнири.

„Той играе страхотно, с голям ентусиазъм и се наслаждава. Феликс е много важен като индивидуален играч, но и в работата си на колективно ниво, което е важно. Той има всичко това, от което се нуждае нашият отбор“, заяви аржентинският треньор.

Отборът на Симеоне има опит в победи срещу английски съперници в миналото, като Ливърпул и Челси, но треньорът настоява, че тези случаи няма да окажат влияние върху мача във вторник.

„Всеки двубой е различен. Вярно е, че сме играли и печелели срещу клубове от Висшата лига на техните стадиони в миналото, но ние знаем силата на съперника пред техните фенове и атмосферата на техния стадион“, добави Симеоне.

Снимка: БГНЕС