Кризата в Манчестър Юнайтед очевидно се задълбочава, а това бе потвърдено и от отпадането от Шампионската лига след 0:1 срещу Атлекико Мадрид у дома снощи в реванша от 1/8финалите. 

Случилото се на „Олд Трафорд“ във вторник вечерта означава, че легендарният клуб изживява най-дългия си период без трофей от 40 години насам. 

Последното отличие бе спечелено на 24 май 2017-а, когато отборът триумфира в Лига Европа. Първата дата, която следва сега и на която Юнайтед може да вдигне купа е 26 февруари 2023-а, когато е финалът за Купата на Лигата. 

За последен път толкова голям период тимът е бил без трофей между спечелените ФА Къп през 1977 и 1983-а. За случилото се обаче има логично обяснение, тъй като през този сезон Червените дяволи са спечелили едва 45% от мачовете си, което е най-лошото им постижение от 1989-90. 

След раздялата със Сър Алекс Фъргюсън през 2013-а Юнайтед спечели само 3 купи. Под ръководството на шотландеца най-дългата суша без отличие бе само 3 сезона. Затова и не случайно случващото се след ерата Фърги се приема от мнозина фенове за абсолютна катастрофа. 

Оле Гунар Солскяер трябваше да възроди отбори, но похарчените пари за футболисти не донесоха очакваните успехи. Идването на Ралф Рангник не подобри ситуацията особено. Разликата до градския съперник Сити се увеличава и при това положение феновете ще трябва да чакат поне още година, за да имат шанс да празнуват трофей.