Фаворитът за бъдещ мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е представил пред ръководството на „червените дяволи“ детайлен план, с който трябва в рамките на пет години да върне клуба на върха.

Това съобщава вестник „Индипендънт“, който разрива подробности от последните интервюта за работата на нидерландеца. Специалистът директно е изразил мнението, че според него в момента отборът е доста далеч от нивото на Шампионската лига.

Той е очертал план за преодоляване на тази разлика, като ще започне с драстично подобряване на физическата кондиция на тима. Тен Хаг има и свой план за селекция и конкретни трансферни цели.

Изданието твърди, че в този списък има и играчи от настоящия отбор на 52-годишния треньор – Аякс. В противовес с информациите от последните дни се отбелязва, че споменатата дългосрочност на този план не е очаровала ръководството, което иска доста по-бързи резултати.

Босовете гледали скептично и на трансфери от холандското първенство след трудната адаптация на Мемфис Депай и Дони ван Де Беек. Точно заради това все още не може да се каже, че Тен Хаг със сигурност ще получи работата.

Журналистът Фабрицио Романо добавя в контекста на темата за селекцията, че нидерландецът е поискал от ръководството да участва на 100% в трансферната стратегия на клуба, което включва входящи и изходящи трансфери, както и дума при предлагането на нови договори на играчите. Освен това той е пожелал всяко бъдеще ново попълнение да отговаря в максимална степен на неговата идея и стратегия за бъдещото развитие на клуба.