Димитър Бербатов вярва, че Манчестър Юнайтед все още има шанс да се класира за Шампионската лига - но признава, че е наложително "червените дяволи" да подобрят играта си нападение, за да вкарват голове. Тимът на Ралф Рангник допусна поражение с 0:1 от Евертън през уикенда и е отбелязал само едно попадение в последните три мача, когато Фред изравни срещу Лестър на "Олд Трафорд".

Поредицата от издънки, включващи нулевото и равенство с Уотфорд, е причината отборът да се свлече до седмото място в таблицата, изоставайки на шест точки от четвъртия Тотнъм, въпреки скорошната победа с 3:2 срещу тима от Северен Лондон.

Бербатов, който сподели „Златната обувка“ с Карлос Тевес от Манчестър Сити през сезон 2010/11, обаче не отписва шансовете Юнайтед да завърши в четворката. Българинът се присъедини към Дани Уебър, Уес Браун и журналиста от "Таймс" Пол Хърст в тазседмичния епизод на "Дебата", воден от Стюарт Гарднър, и направи премерен анализ на настоящата ситуация на "Олд Трафорд".

„Е, беше труден сезон, това е сигурно, призна Димитър. - Тази загуба срещу Евертън допълнително усложни нещата, но шансът все още е налице, въпреки, че Тотнъм води в борбата да Топ 4. До края на сезона, както сме ставали свидетели в миналото, нищо не се знае. Така че все още се надявам Юнайтед да се съберат и да се класират сред първите четири. Искам да гледам Юнайтед в Шампионската лига, където им е мястото, и все още мисля, че имат шанс да направят това."

Бербатов, който се завръща на "Олд Трафорд" следващия месец, за да играе в мача на легендите срещу Ливърпул, беше попитан за атаката на Юнайтед.

„Кристиано Роналдо все още може да вкарва голове и съм доволен от всичко, което прави досега. Антъни Еланга се появява на сцената и той е страхотен талант. Надявам се Маркъс Рашфорд да успее да намери опора и да влезе във формата, която знаем, че има. Той може да бележи голове и да тероризира защитите", заяви бившият нападател на тима.

„Мога да се съглася, че не вкарваме достатъчно голове, за да спечелим мачовете. Ясно си спомням и Уес [Браун] може да ме подкрепи тук, когато побеждавахме с 1-0, 1-0, 1-0 и това беше достатъчни да вземем три точки. За съжаление това не се случва в момента и поради това страдаме", завърши Димитър Бербатов.