Новият мениджър на Маначестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че целта на тима през следващата година е задължително попадане в зона Шампионска лига.

“Червените дяволи” заемат шестото място в класирането и се нуждаят от победа в последния кръг, за да си осигурят място в Лига Европа, защото при друго стечение на обстоятелствата са поставени пред заплахата дори да се срина до Лига на конференциите.

Шампионската лига – това е целта задължително. Целта е да направим Манчестър Юнайтед отново устойчиво представящ се отбор в Европа, както направихме в Аякс и достигане до ШЛ е първата предпоставка. В Юнайтед трябва да се гради и да се печели. “Олд Трафорд” е наречен “Театъра на мечтите” с причина.

Това е клуб с име, слава и привлекателност в международния футбол. Всеки знае историите на големите отбори тук. Тези на сър Алекс Фъргюсън, разбира се, но и тези преди него. Страхотният тим от петдесетте, който изчезва в самолетната катастрофа. Историята е впечатляваща. Имаме опции, имаме финанси, факторите са налице, за да направим правилните стъпки”, заяви цитираният от "Тема спорт" Тен Хаг.

Нидерландецът вече е в Англия и е започнал своята работа при „червените дяволи“. Очакванията са утре да е на трибуните за последния мач на тима за сезона срещу Кристъл Палас.