Голямото име в Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е едва трети вариант за капитан на тима, пише „Мирър“.

Новият мениджър на Юнайтед Ерик тен Хаг почти сигурно ще вземе капитанската лента от Хари Магуайър за новия сезон. 29-годишният бранител не бе на нужното ниво през изминалата кампания, като има твърдения, че вина за това е имала и твърде голямата отговорност да бъде лидер на отбора. Очаква се Тен Хаг лично да говори с Хари и да му обясни доводите си.

Изборът на нов капитан се очаква да бъде направен с гласуване между играчите, но има шанс и Тен Хаг еднолично да реши кой ще носи лентата. Вече се спрягат имената и на играчите, които са с най-големи шансове да бъдат определени за нов капитан на отбора.

На първо място е халфът Бруно Фернандеш. 27-годишният плеймейкър подписа дългосрочен договор с клуба и се очаква именно той да бъде играчът, около когото ще бъде изграден новият отбор под ръководството на Тен Хаг.

Вторият вариант е Давид де Хеа. Испанецът е един от играчите с най-голям стаж на „Олд Трафорд“, където е вече 11 години и има 486 мача за клуба.

Едва трети вариант е Кристиано Роналдо, пише Тема спорт. Португалецът е един от най-уважаваните играчи в клуба, като притежава огромен опит и класа и знае как да бъде лидер на отбора в трудните моменти. Въпреки слуховете, че ще напусне отбора, след като той не успя да се класира за Шампионската лига, Роналдо реши да остане, с което показа отношение към „червените дяволи“.

Снимка: БГНЕС