Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо изигра първия си мач за Манчестър Юнайтед под ръководството на Ерик тен Хаг, но "червените дяволи" се провалиха.

На своя стадион "Олд Трафорд" домакините не успяха да победят Райо Валекано в контрола, завършила 1:1. Португалската звезда започна от 1-ата минута и игра цяло полувреме. На почивката Роналдо беше заменен от Амад Диало Траоре и именно резервата на Кристиано откри резултата в 48-ата минута.

Испанците стигнаха до престижното равенство с гол на Алваро Гарсия в 57-ата минута. Като цяло "червените дяволи" доминираха, но не успяха да стигнат до успеха пред пълните трибуни.

Феновете пък посрещнаха Роналдо с бурни овации, въпреки че желанието му е да напусне, за да играе в Шампионска лига през новия сезон. В първия кръг на Висшата лига Юнайтед приема Брайтън, който през месец май разби с 4:0  като домакин английския колос. Мачът е насрочен за неделя от 16.00 часа наше време.

Двубоят се игра на "Олд Трафорд", точно 24 часа след като "червените дяволи" загубиха с 0:1 от Атлетико Мадрид в контрола в Осло. По тази причина Тен Хаг заложи почти изцяло на резерви и юноши, като сред титулярите все пак личаха имената на новите попълнения Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинес, както и това на голмайстора Кристиано Роналдо, за когото това бе първи мач от подготовката.

През първото полувреме Манчестър Юнайтед имаше превъзходство, но не успя да го материализира в гол. На почивката Роналдо бе заменен от Амад Диало, който успя да открие в 48-мата минута. Само десетина минути по-късно обаче гостите от Райо Валекано изравниха чрез Алваро Гарсия, като резултатът от 1:1 остана непроменен до края.

Манчестър Юн - Райо Валекано 1:1

Голмайстори: 1:0 Диало (48), 1:1 Гарсия (57)