Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вярва, че клубът трябва да остави Кристиано Роналдо да напусне, ако иска да изгради успешен отбор в бъдеще под ръководството на новия мениджър Ерик тен Хаг.

37-годишният Роналдо, който премина в Юнайтед от Ювентус миналия сезон, иска да напусне „Олд Трафорд“ след провала на отбора да се класира за Шампионската лига.

„Мисля, че Юнайтед трябва да пусне Кристиано Роналдо. Не че Роналдо не може да играе в отбор на Тен Хаг. Той може да играе във всеки отбор. Рони винаги ще ти вкарва голове. Но моето лично мнение е, че Юнайтед не е готов да се бори за титлата сега, така че целта трябва да бъде да се изгради отбор, който може да спечели лигата през следващите три до четири години, и трябва да планирате това“, заяви Рууни пред "Таймс", цитиран от БТА.

Роналдо вкара 24 пъти във всички състезания през миналия сезон, очертавайки се като една от малкото ярки искри в една иначе лошата кампания за Юнайтед, който завърши на шесто място.

Тен Хаг тази седмица каза, че е щастлив да има "топ нападател" като Роналдо в отбора и очаква с нетърпение да работи с него.

Рууни, който е голмайстор номер 1 в историята на Юнайтед за всички времена, добави, че се надява, че Тен Хаг ще успее да установи ясен стил на игра в бившия му клуб.

„Не можах да разбера какво се опитват да направят по отношение на игровия план или да видя някакви модели на игра през миналия сезон.

Мисля, че едно от големите неща, които ще видите от Тен Хаг, е, че той наистина се опитва да сложи своя печат върху стила на игра“, допълни Рууни.

Манчестър Юнайтед започва своята кампания във Висшата лига като домакин на Брайтън днес.