Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес заяви, че е готов да помогне на “червените дяволи” и да играе за тях без да получава заплащане. Новият мениджър на тима Ерик Тен Хаг има сериозни проблеми в нападение, тъй като Кристиано Роналдо иска да напусне клуба. Антонио Марсиал, който е единственият друг играч на този пост, беше контузен и пропусна първия мач от сезона, загубен от Ман Юнайтед с 1:2 от Брайтън.

“Ако Юнайтед се свърже с мен, ще се съглася. Ще играя за без пари. Разбира се, че бих го направил”, заяви Чичарито, който в момента играе в Лос Анджелис Галакси. “Но трябва да уважавам моя клуб. В бъдеще, ако се случи нещо, ще се случи, но сега мисля единствено за ЛА”, допълни 34-годишният нападател, цитиран от "Тема спорт".

Мексиканецът пристигна на “Олд Трафорд” с големи очаквания. Той вкара някои решителни попадения, но като резерва, а така и не се наложи в титулярния състав. Кариерата му започна да запада, след като Алекс Фъргюсън напусна клуба през 2013 г., а година по-късно той беше даден под наем на Реал Мадрид.

“Не съм изненадан от това, което се случи в Юнайтед, защото не е лесно да замениш мениджър, който е бил в клуба 26 години. В момента някои играчи не биха отишли в Юнайтед, защото клубът не е в Шампионската лига. Ако някой друг ти предложи такава възможност, какво бихте избрали? Избирате най-доброто за кариерата си. Юнайтед в момента са в този процес, в който беше Ливърпул, когато аз бях в Англия. Така че разбирам какво се случва с Роналдо. Времето ще покаже какво ще се случи, но ако той остане и вкара 40 гола? Това може да се случи”, сподели още Ернандес.