Манчестър Юнайтед официално обяви привличането на халфа на Реал Мадрид Каземиро.

Сделката за бразилския национале на стойност 60 милиона евро, а предвидените бонуси са в размер на 10 милиона. Договорът на халфа ще е до 2026 г., с опция за продължаване с още 12 месеца. Предполага се, че на "Олд Трафорд" той ще е третия най-скъпоплатен футболист след Кристиано Роналдо и Давид де Хеа.

"Манчестър Юнайтед с удоволствие съобщава, че е постигнал споразумение с Реал Мадрид за трансфера на Каземиро. Той е изиграл над 500 професионални мача, включително 63 на международно ниво за родната си Бразилия. Спечелил е 17 големи отличия в славната си кариера, включително пет титли от Шампионската лига и Копа Америка. Всички очакваме с нетърпение да посрещнем Каземиро на "Олд Трафорд", гласи част от съобщението на Юнайтед.

През уикенда ще бъде уредена визата на играча, който се очаква в началото на следващата седмица да лети за Англия, където да премине задължителните медицински прегледи и да сложи подписа си под договора с Юнайтед.

От "Бернабеу" също обявиха сделката. "Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед договориха всички детайли по трансфера на Карлос Енрике Каземиро. Клубът иска да изкаже огромната си благодарност на Каземиро, който записа името си в историята. Той дойде при нас през 2013 година, когато бе още на 20 години и се превърна в основна фигура, в един от най-успешните периоди в нашата история. По време на престоя си той спечели цели 18 трофея. Освен с всички успехи, които постигна, Каземиро ще бъде запомнен и като истински мадридист, който представляваше всички ценности на клуба. Играч за пример за Реал Мадрид. Нашият клуб винаги ще бъде негов дом и му желаем всичко най-добро в новата глава от живота му. В понеделник, 22 август, в 11:30 часа (б.р. - 12:30 часа българско време), ще бъде организирано събитие за раздяла с Каземиро, на което ще присъства и президента Флорентино Перес и ще се проведе в Реал Мадрид Сити. След церемонията Каземиро ще говори пред медиите", обявиха от Реал Мадрид.