Уейн Руни остро разкритикува текущото състояние на Манчестър Юнайтед, клубът, на който той е легенда, където изигра 393 мача и вкара 250 гола. В колонката си, написана за вестник The Times и цитирана от "Труд", Руни обясни, че Каземиро, който наскоро подписа с клуба, няма да може да играе срещу Ливърпул, което е срам за Руни, защото "той несъмнено ще подобри отбора".

Руни, който вече е играл срещу него, казва, че „той ще донесе повече характер на отбора“, но се съмнява дали точно Каземиро е попълнението, от което Юнайтед се нуждае: „той е добър играч, но наистина ли е това, от което Юнайтед се нуждае? Не мисля."

Той смята, че подписването идва след неуспешния опит за привличане на Френки Де Йонг, който според него би бил по-добър от бразилеца, тъй като е по-млад.

Английският нападател е много разстроен от отношението на много футболисти на отбора на Манчестър. Поражението с 1:2 от Брайтън на "Олд Трафорд" и поражението с 0:4 от Брентфорд не са плод на случайност, защото според Руни в отбора няма характер или амбиция. Въпреки това Руни защитава работата на мениджъра Ерик Тен Хаг, защото признава, че ще му трябва време, за да адаптира идеята си за работа с играчите. Хари Магуайър, Фред и Мактоминей са играчите, които колкото и да ги критикуват, Руни ги подкрепя, защото винаги се опитват да се подобряват и да работят за отбора.

Други играчи са виновни за индивидуализма си. „Те не са в състояние да пробягат 50 метра, за да върнат топката и разчитат за всичко на защитата и вратаря“, казва Руни.

Той смята, че играчи като Кристиано Роналдо или Рашфорд трябва да напуснат Манчестър Юнайтед, защото Руни вярва, че отборът трябва да бъде подмладен.

Друг футболист, силно критикуван от Руни, е Де Хеа, когото той смята за неспособен да доминира в мачовете: „Той е добър с краката си, но няма да доминира в мач като Едерсън за Сити или Алисон за Ливърпул.“

Снимка: БГНЕС